Loading...

Aktualny czas realizacji zamówienia: od 1 do 2 dni roboczych

×

Bokashi Olejok

OLEJ BOKASHI to w 100% naturalny produkt bez środków chemicznych, który powstaje w wyniku unikalnej, opatentowanej metody fermentacji ponad 135 rodzajów ziół leczniczych w oleju kokosowym. Jest odpowiedni zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Nie testowane na zwierzętach.

Wyświetlono 1-1 z 1 produktów
Wyświetlono 1-1 z 1 produktów

Imię Bokashi pochodzi z języka japońskiego. Bokashi oznacza fermentację materiałów organicznych przy użyciu technologii EM (Efektywne Mikroorganizmy). EM to technologia fermentacji wykorzystująca efektywne mikroorganizmy, pochodzące z drożdży, pałeczek kwasu mlekowego i bakterii fotosyntetyzujących, odkryta przez prof. Dr. Teruo Higa z Uniwersytetu Ryukyus w Japonii. Słowo Bokashi jest używane w odniesieniu do nawozów organicznych fermentowanych przy użyciu technologii EM od 1980 roku. Materiały organiczne w postaci przypraw lub roślin leczniczych fermentowanych przy użyciu technologii EM nazywane są również Bokashi. Olej Bokashi Oles jest wynikiem rozwoju Lengis Arak Nyuh, który był po raz pierwszy produkowany dla rodzin i społeczności Dadong Bandung w wiosce Bengkel, Busungbiu, Buleleng od 1900 roku. Lengis Arak Nyuh, który jest prosty w produkcji, poprawił jakość surowców, zarządzanie produkcją i technologię produkcji wykorzystuje technologię EM, dzięki czemu jest w stanie wytwarzać produkty wysokiej jakości i rozwijać je na skalę przemysłową. Olejek do stosowania miejscowego Bokashi jest produkowany przez firmę PT. Pak Oles Tokcer działa od 1997 roku i sprzedawany jest na terenie całej Indonezji. Bokashi Topical Oil stopniowo rozwijał się zgodnie z rozporządzeniami Ministerstwa Zdrowia oraz Agencji ds. Żywności i Leków, stając się największym produktem na Bali. Wraz z rozwojem turystyki na Bali, technologii internetowej i mediów społecznościowych, Bokashi Oles Oil staje się coraz bardziej znany wśród mieszkańców Indonezji i za granicą. Produkty Bokashi Oil kilkakrotnie zmieniały opakowania przy projektowaniu butelek i pudełek, aby uczynić je bardziej atrakcyjnymi. Można je importować do UE wyłącznie w szklanych butelkach. Nazwisko Pak Oles jako wynalazcy produktu Bokashi stało się również dość znane na Bali i w Indonezji. Aby wspierać marketing zagraniczny, marka Bokashi jest zarejestrowana w kilku krajach. Pod względem wymowy imię Bokashi sprzedaje się lepiej niż Pak Oles w Europie.